woensdag 11 november 2015

Koffie caramel ontbijtkoek

Het wordt een wekelijks ritueel om een ontbijtkoek te bedenken. Dit keer wilde ik koffie verwerken in een ontbijtkoek. Je proeft die koffiesmaak niet zo specifiek terug maar de combi van koffie, caramel en chocolade zorgt voor opnieuw een heerlijke smeuïge ontbijtkoek!
Eerst doe je de Werthers Echte in een bakje en verwarm ze kort in de magnetron. Kijk steeds of ze al gesmolten zijn. Als ze wat vloeibaar gaan worden, mag je een eetlepel kokosmelk erdoor roeren en opnieuw verwarmen. Dan nog een lepel kokosmelk erbij. Opnieuw roeren en verwarmen tot het helemaal vloeibaar is. Maak een half bakje koffie met oploskoffie ( ik gebruikte twee theelepels) en heet water. Dan de koffie met de gesmolten caramel mixen. Verwarm de oven voor op 180 graden. In een mengkom doe je de bruine suiker, honing, koekkruiden, kaneel, kokosmelk, eieren en de koffie/caramel. Met de mixer alles door elkaar mengen. De bakmeel erbij, wel door de zeef doen! Opnieuw even mixen. De chocolade in stukjes snijden en dit samen met de kandijsuiker door je beslag spatelen. Een cakevorm invetten en bakpapier erin doen. Het beslag erin en in de oven zetten. De eerste 40 minuten op 180 graden, vervolgens nog een kwartier op 130 graden bakken. Uit de oven meteen in aluminiumfolie wikkelen. Zo blijft de buitenkant zacht zoals hoort bij ontbijtkoek. Elke ochtend weer genieten bij mijn eerste bak koffie! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen