zondag 29 november 2015

Frambozen en lemon curd kwark

Dit is een lekker toetje wat qua calorieën niet de spuigaten uitloopt. Iets wat meestal wel het geval is bij lekkere toetjes...Het bestaat uit twee verschillende kwark smaken. Als je de lemon curd al hebt gemaakt, ben je met dat deel snel klaar. Het is een kwestie van het deel kwark met de lemon curd doorroeren en klaar. De frambozenkwark is iets meer werk. In een steelpan doe je de frambozen, verse sinaasappelsap, honing en vanillesuiker. Breng het aan de kook. Laat zachtjes inkoken, af en toe roeren. Doe het geheel door een zeef. Af laten koelen. Dan vermengen met het deel kwark. De bastognekoeken in een stevig plastic zakje doen en verkruimelen door met een deegroller eroverheen te rollen. Als je de kwark net als ik als een soort dubbeltoetje wilt serveren, moet je twee lepels nemen en tegelijk van beide kwarksmaken in het bakje doen. Op het middenrandje strooi je de bastognekruimels. Een toef slagroom is uiteraard lekker, maar dan is het stiekem toch weer wat minder gezond. Je kunt met deze hoeveelheid 4 toetjes maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen