woensdag 4 november 2015

Pittige nootjes

Bij dit recept heb je een half eiwit nodig. Je kunt de recept combineren met een van de andere nootjes recepten, zo heb je toch je hele eiwit in gebruik. Of gewoon de hoeveelheden verdubbelen qua nootjes en ingrediënten, dat kan natuurlijk ook. De oven verwarmen op 160 graden. Het eiwit van de eidooier scheiden. Zorg dat er geen eigeel in je eiwit zit. In een schone kom het eiwit stijfkloppen. Als je twijfelt of je kom en mixer wel schoon genoeg zijn, kun je wat citroensap op een stuk keukenrol doen en de boel vetvrij maken. Het eiwit stijfkloppen werkt het best door eerst op middenstand te mixen en pas later op hoge stand. Als het stijf is, mag je alle kruiden en dergelijke erdoor doen. Mocht je van heel pittig houden, zou ik meer sambal gebruiken. Goed doorroeren. De noten erbij en goed mengen. De noten uitspreiden op een bakpapier. Als de noten 10 minuten hebben geroosterd in de oven, maak je ze wat los met een vork. Na nog eens 10 minuten zijn je pittige nootjes klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen