vrijdag 6 november 2015

Straciatella aardbeien tiramisu

Ineens had ik behoefte aan het zomergevoel dus op zoek gegaan naar een lekker toetje waarin zomerkoninkjes een rol in speelden. Op de een of andere manier krijg ik de zomer associatie nu eenmaal met verse aardbeien...Na wat rondspeuren en nadenken werd het dit recept. Eerst boen je 1 sinaasappel schoon en na afdrogen rasp je de sinaasappel. Deze rasp mag in een mengkom. Pers de sinaasappels uit ( ik had er twee nodig). je mag 50 ml. bij de rasp doen. De rest bewaar je even. In de mengkom mag verder de mascarpone, de kwark en de suiker. Met een garde door elkaar mengen tot een glad geheel. Rasp je chocolade in stukjes. Spatel ongeveer 50 gram van de chocolade door het mascarpone mengsel. Zet deze straciatella-mascarpone in de koelkast zolang je het geheel nog niet gaat serveren. Maak de aardbeien schoon en snij ze in plakjes. Kort voor het serveren leg je op elk bordje 3 lange vingers. Over elke lange vinger schenk je 1 eetlepel sinaasappelsap. Bovenop de lange vingers doe je een 'laag' van de straciatella-mascarpone. Nu mag er een laagje aardbeien op. Daarop leg je 2 lange vingers. Vergeet het besprenkelen met het sinaasappelsap niet! Weer een laagje straciatella-mascarpone erover en eindigen met een laag aardbeitjes. Bestrooi je 'taartje' met de overgebleven chocoladerasp. Een lekkere variatie op de traditionele tiramisu!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen