vrijdag 4 december 2015

Aardbeien en Mango IJs


Met dit recept kun je op een simpele manier ijs maken met verse vruchten of fruit uit de diepvries. Je hebt alleen wat tijd nodig, aangezien je elke twee uur je aanstaande ijs moet doorroeren. Pak twee bakken waarin je de ingrediënten kunt doen. Pureer met de staafmixer de aardbeien en vervolgens de mango. Voor de duidelijkheid: je hebt straks dus 2 smaken ijs. Je zou de mango en aardbei natuurlijk ook kunnen mixen, maar ik ging dit keer voor 2 aparte smaken. Bij elke fruitsoort doe je 300 gram Griekse Yoghurt en de helft van het blik gecondenseerde melk. Goed door elkaar roeren. In een ondiepe plastic bak doen en in de vriezer plaatsen. Na twee uur haal je de bakken eruit en neem je een vork om goed door het ijs te harken. Je wilt namelijk geen ijskristallen. Aan de zijkanten kun je al een beetje zien hoe het eindresultaat gaat worden. Na twee uur doe je hetzelfde en weer twee uur later nog eens. Het is dus handig om in de ochtend te maken, als je bij het diner een duo ijsje wilt als afsluiting. Beetje slagroom erop? Top!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten