vrijdag 4 december 2015

Goulashsoep met zoete aardappel

Een variatie op mijn eerder gemaakte goulashsoep een paar weken geleden. Het recept is voor een flinke hoeveelheid soep, want ik vind het ideaal om een paar porties in te vriezen. Over de blokjes vlees doe je het Italiaanse zeezout, de peper, chilipoeder en de paprikapoeder. Snij de ui klein. In drie eetlepels vloeibare boter pers je de knoflookteentjes en fruit je de ui. Smoor het vlees hierin. Regelmatig roeren. Na een kwartier mogen de stukjes wortel, stukjes paprika, puntpaprika en stukjes tomaat erbij. Zorg met een waterkoker voor 2 liter kokend water en maak daarmee de runderbouillon door de tabletten erin te doen. Doe de bouillon ook in de pan. Breng weer aan de kook en voeg de tijm en bruschettakruiden toe. Laat een uur zachtjes koken. Ondertussen schil je de zoete aardappels, was ze en snij ze in kleine blokjes. Ook de courgette moet je in kleine stukken snijden. Na het uur mogen de aardappelblokjes en courgetteblokjes erin. Laat het nog drie kwartier pruttelen. Proef of je vlees zacht genoeg is geworden. Als dat het geval is, dan kan het vuur uit. Je pikt alle stukjes vlees er uit en bewaart deze apart. Dan maak je een stevige gladde soep met behulp van de staafmixer. Als je soep te stevig is dan kun je uiteraard gewoon water bijvoegen. Ik heb denk ik nog wel een halve liter moeten toevoegen. Een soep waarin lekker veel groente verwerkt is, dus best gezond. Ook wel eens fijn toch? Lekker om te serveren met een broodje of broodstengel. Inspiratie daarvoor kun je ook op mijn blog vinden. Als je op het label 'brood' klikt in de rechterkolom, vind je verschillende recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen