zaterdag 9 januari 2016

Appelflappen


Een recept voor 4 appelflappen. Net weer even anders door wat extra ingrediënten. De oven voorverwarmen op 200 graden. Pak de vier bladerdeegplakjes uit de vriezer en laat deze ontdooien. Voor de sinaasappelrasp moet je een sinaasappel goed schoonboenen met een borsteltje, dan droogwrijven en de schil raspen. De rasp van een halve sinaasappel is voldoende, anders gaat die smaak teveel domineren. De appel schillen en in kleine stukjes snijden. Doe hier meteen de citroensap over. Het zakjes vanillesuiker mag erbij, net als de hazelnootsiroop. Verkruimel een tienzadenbeschuit en meng alles door elkaar. Door de beschuit wordt de vulling niet te nat, waardoor je bladerdeeg mooi knapperig en luchtig kan worden. Leg een hoopje van de vulling op een plakje en vouw het dicht. Met een vork kun je de randjes goed dichtmaken. Bestrijk de bovenkant met een kwastje met een beetje water of melk en bestrooi met kristalsuiker en kaneel. De appelflappen zijn klaar in maximaal 20 minuten. Lekker bij je koffie...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen