donderdag 21 januari 2016

Bobotie


Deze bobotie is heel lekker, daar heb je geen pakje van Knorr voor nodig! Je moet alleen wel wat kruiden hebben die je misschien niet standaard in je keukenkastje hebt staan. Zo heb je kurkuma en mosterdzaad nodig. Ik had toevallig een tijdje terug bij een Aziatische winkel mosterdmeel gekocht (gemalen mosterdzaad), maar kurkuma daar moest ik ook voor naar de supermarkt. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ruime ovenschaal in. De sperziebonen moeten eerst 10 minuten gekookt worden, anders blijven ze te hard in je ovenschotel. Snij de ui en sjalot in stukjes. In een wokpan of grote koekenpan fruit je de ui en sjalot en rul je de gehakt. Pers de knoflook erboven. Snij de appel in stukjes. Het citroensap en de verschillende kruiden mogen erin. Ook de kookroom gaat erin. Uiteraard moet je af en toe roeren. De appel en de sperziebonen mogen worden toegevoegd. Het mengsel mag in de ovenschaal. Klop de eieren in een schaal los en giet dit over het mengsel. Wat geraspte kaas erover. Zorg dat je de laurierblaadjes wat aan de zijkanten steekt, dan kun je ze makkelijk terugvinden als de bobotie klaar is. De bobotie mag 25 minuten in de oven. Lekker om hierbij rijst te eten met wat rozijnen erdoorheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen