donderdag 21 januari 2016

Mini lasagna met boursin


Hoe je zelf lasagnabladen kunt maken, heb je al in een eerder bericht kunnen lezen. Mocht je daar geen zin in hebben, kun je natuurlijk verse lasagnabladen kopen in de supermarkt. Die kun je ook in een ronde vorm snijden uiteraard. Ik heb de lasagna dit keer in kleine ovenpannetjes gemaakt. Per pannetje gebruik je 2 lasagnabladen. Vet de pannetjes in met wat olijfolie of vloeibare boter. Verwarm de oven voor op 200 graden. De sugo die genoemd is, is ook eerder zelfgemaakt en bewaard in de vriezer. Je kunt dit vervangen door gezeefde tomaten die je op smaak maakt met kruiden.
De sjalot, puntpaprika en champignons in stukjes snijden. In een wokpan in wat vloeibare boter de gehakt rullen met de gehaktkruiden. Een teen knoflook erbij persen. De gesneden groente toevoegen. De hamblokjes mogen erbij. Op smaak brengen met peper en zout. De sugo en gezeefde tomaten gaan erin, roeren en je saus is al bijna klaar. Alleen de kruiden nog: de Italiaanse en bruschettakruiden. In de pannetjes gaat eerst een laagje van deze rode saus, dan een lasagnablad en dan nog eens. Je eindigt met wat saus. Je moet nog een beetje ruimte overhouden voor de boursin-roomlaag. In een steelpan doe je de kookroom en verkruimel je de boursin erin. Verwarmen op zacht vuur. Met een garde roeren tot het een gladde room is. Met een lepel sluit je de lasagna af met de boursin-roomlaag. Helemaal afmaken met een beetje geraspte kaas. Deze mini lasagna gaat voor 25 minuten de oven in. Lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen