zondag 24 januari 2016

Chocolate chip caramel cookies


Ik bak eigenlijk niet zo vaak koekjes, maar dit keer wilde ik eens een poging doen om chocolate chip cookies te mixen met stukjes fudge. De oven moet op 170 graden voorverwarmen. In een mengkom mix je de zachte boter met de suiker, zowel de bruine, witte als de vanillesuiker. Als dit goed gemengd is, mag het ei erbij en mix je verder. De bloem en bakpoeder door een zeef toevoegen. Verder mixen tot het deeg klaar is. Snij de chocolade in kleine stukjes, net als de fudge. Spatel de chocola en fudge door het deeg. Maak bolletjes die ongeveer net zo groot zijn als een pingpongbal. Hou genoeg ruimte tussen de koekjes want ze lopen uit. Leg de deegbolletjes op bakpapier. Ze moeten ongeveer 12 minuten in de oven. Als ze eruit komen, zijn ze nog een beetje zacht. Als ze afkoelen zijn ze stevig van buiten en zacht van binnen. Als je liever een harder koekje hebt, kies dan voor een paar minuten extra. Gauw een bakje koffie zetten en een nog warm koekje proeven...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen