zaterdag 2 januari 2016

Kip tandoori soep


Dit soepje is ontstaan doordat ik allerlei restjes had, die ik op wilde maken zoals kokosmelk en kipfond. Niet echt standaard dingen die je elke dag nodig hebt. Dus heb ik zelf dit soepje bedacht. Mijn zoon vond het lekker en herkende de smaak van kip tandoori. Het lijkt er inderdaad op, vandaar dat ik daarom maar de naam kip tandoori soep heb gekozen! Eerst snij je de sjalotjes fijn, net als de snackpaprikaatjes. Schil de aardappels, was ze en snij ze in kleine blokjes. Verwarm de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui en paprika. Pers de knoflook erbij. Ook de aardappelblokjes mogen erbij. Breng op smaak met peper, zeezout, paprikapoeder en wat sweet chili. Ook de eetlepel gember knoflook woksaus mag erin. Voeg de kipfond toe en roer goed door elkaar. Snij de tomaten in stukken en doe deze in de pan. Kook een halve liter water en los hierin de halve tuinkruidenbouillontablet in op. Ook dit mag nu in de pan. Laat het geheel zachtjes koken. Dat moet zo'n 20 minuten. In de laatste 10 minuten voeg je de kokosmelk toe. Ondertussen snij of knip je de kipfilet in kleine stukjes. Doe er wat kipkruiden over en laat het een kwartier marineren in de woksaus knoflook koriander en sojasaus. Bak hierna de kipstukjes in een klein koekenpannetje met de vloeibare boter. Als de soep lang genoeg heeft geprutteld, maak je er een gladde soep van door de staafmixer te gebruiken. Hierna kun je de gebakken kipstukjes erdoor roeren. Je kip tandoori soepje is klaar!

1 opmerking:

  1. Ziet er goed uit Mariet !
    Wij waren toch al van plan om nu toch minstens eens per week vis te eten, en alle genoemde ingredienten zijn meestal aanwezig

    BeantwoordenVerwijderen