zondag 6 maart 2016

Amandel kokosmakronen


Nodig:
75 gram amandelmeel
75 gram kokos
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eiwitten

Dit is een variant op de klassieke kokosmakroon. Ik vind een kokosmakroon soms een wat droge nasmaak hebben, waarschijnlijk door de hoeveelheid kokos. Dat heb je met deze heerlijke amandel kokosmakroon dus niet. Van 2 eieren heb je alleen de eiwitten nodig, dus je moet de eieren scheiden. De eiwitten klop je stijf in een vetvrije mengkom. Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer ze door elkaar. Voeg de stijfgeklopte eiwitten toe en roer het door met een spatel. De oven moet je voorverwarmen op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Met een lepel maak je hoopjes deeg. Druk zachtjes aan, niet te hard. De makroon moet uiteindelijk nog wel luchtig zijn. Bak ze ongeveer 10 minuutjes (hou in de gaten dat ze niet te donker worden, anders iets eerder uit de oven halen). Laat ze afkoelen voordat je ze van het bakpapier wilt halen. Dat valt natuurlijk niet mee, want je wilt vast meteen proeven!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen