dinsdag 8 maart 2016

Mango ontbijtkoek


Dit keer een ontbijtkoek zonder melk. Met verse mango en geperste sinaasappelsap, een fruitig koekje zeg maar...Echt, als je van ontbijtkoek houdt, moet je dit toch eens zelf maken. Op mijn blog vind je meerdere recepten. Klik op het label 'ontbijtkoek' en je hebt genoeg keus! Verwarm de oven voor op 180 graden. In een mengkom doe je de bruine suiker, de honing, de koekkruiden en de kaneel. Roer door elkaar. De eieren mogen erbij. De mango in stukjes in een hoge kom doen. Zo kun je de mango met de staafmixer pureren. Sinaasappels uitpersen zodat je genoeg sap krijgt. Het sap en de mango toevoegen en opnieuw roeren. Het zelfrijzend bakmeel zeven boven de mengkom. Goed mixen en nu is je beslag klaar. Je moet een cake bakvorm invetten. Hierna bekleden met bakpapier. Giet het beslag hierin. Strooi de greinsuiker erover. Nu gaat je ontbijtkoek voor 40 minuten op 180 graden en daarna nog een kwartier op 130 graden. Je haalt de ontbijtkoek uit de oven en haalt 'm voorzichtig uit de vorm. Wikkel de ontbijtkoek meteen in aluminiumfolie ( het is dus nog heel warm). De mango ontbijtkoek koelt zo langzaam af en houdt een zachte buitenkant zoals hoort. Lekker hoor!
Hieronder wat foto's van een variatie op deze koek. Er is 50 gram amandelmeel en 50 ml. magere melk toegevoegd. Ook weer heel smakelijk...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen