zaterdag 12 maart 2016

Chinese tomatensoep


Ik vond het weer tijd voor een nieuw soepje...dit keer geen soepballetjes maar lekker met kip. Eerst snij je de sjalot en ui in kleine stukjes. In een ruime pan verwarm je de olijfolie om de ui en sjalot in te bakken. Bestrooien met wat peper en zout. Pers de knoflook erbij. Voeg het hete water en de kippenbouillon toe. Breng aan de kook. Doe de kippenbouten erin. De ketjap, azijn en gembersiroop mogen erdoor. Laat het geheel een kwartier zachtjes koken. Draai af en toe de bouten wat rond zodat ze overal goed garen. Na een kwartier mogen de bouten uit de bouillon. Laat ze afkoelen en haal dan al het kippenvlees eraf. Dat voeg je later toe aan de soep, maar eerst nog wat andere stappen. De tomatenpuree kan bij de bouillon. De romatomaten in stukjes snijden en in de soep doen. Laat weer een kwartiertje pruttelen. Vervolgens maak je de soep glad met een staafmixer. In de gladde soep laat je de mie koken dat is met een paar minuten al klaar. De kookroom erdoor roeren. De stukjes kip mogen erin. De taugé is het laatste wat in de soep gaat. De rest serveer je namelijk bij de soep zodat iedereen naar smaak kan toevoegen. De bosuitjes snij je in kleine ringetjes en was je makkelijk in een zeefje. Voor de omeletstukjes kluts je een ei met een beetje melk los. Breng op smaak met wat ketjap, peper en zout. Bak de omelet in een klein pannetje. Snij de omelet als het is afgekoeld in kleine stukjes. Het kan zijn dat je soepje wat stevig is geworden, geen probleem....gewoon wat water toevoegen. Er zit genoeg smaak aan dit soepje.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen