zondag 6 maart 2016

Honing walnoot cupcakes


Deze cupcake maakte ik een paar weken geleden. Mijn man is dol op noten en op honing. Dus het mag duidelijk zijn...ik deed hem een groot plezier met deze cupcake! Verwarm de oven voor op 170 graden. Eerst maak je het basis beslag voor een cupcake. Doe de roomboter en de suiker in een mengkom en mix beiden door elkaar tot het goed aanvoelt. in ieder geval moet de suiker goed opgenomen zijn door de boter. Dan 1 voor 1 de eieren erbij. Zeef het bakmeel erboven. Goed mixen en nu is je basis klaar. Doe er 6 eetlepels honing door en breek de walnoten in stukjes. Spatel deze er doorheen. In de muffin vorm doe je de papieren cupcake vormpjes. Met de ijslepel doe je in elk vormpje beslag. Niet meer dan 2/3 vol doen. Bak de cupcakes in 20 minuten mooi goudbruin. Laat ze goed afkoelen. Maak de botercrème door de boter en poedersuiker luchtig te mixen. De honing toevoegen. Smeer op elke cupcake wat botercrème. Het ziet er leuk uit om op alle cupcakes een stukje walnoot te doen. Decoreren met bijvoorbeeld een chocolade schrijfstift is ook leuk. Leef je uit...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen