donderdag 21 april 2016

Beenham met port


Dit is een recept wat afkomstig is van mijn man. De credits zijn helemaal voor hem. Hier smullen we regelmatig van op zondag! Echt een aanrader om zelf eens te bereiden...

Wat heb je nodig?

Een beenham naturel van ongeveer 600 gram (voor 4 personen)
Braad en grill kruiden
Gemalen knoflook
3 eetlepels zilveruitjes
Halve puntpaprika
8 champignons
3 theelepels zongedroogde tomaat (reepjes)
1 eetlepel sesamzaadjes met knoflook
1,5 eetlepel knoflook koriander woksaus
Vloeibare boter
Een flink portglas ruby port (rood)

Hoe maak je het?
Wrijf de beenham rijkelijk in met braad en grillkruiden en gemalen knoflook. Snij de puntpaprika en champignons in stukjes. Doe deze bij elkaar in een schaaltje. Voeg hier de reepjes zongedroogde tomaat en zilveruitjes aan toe. Strooi hierover de sesamzaadjes, je kunt natuurlijk ook sesamzaad zonder knoflooksmaak gebruiken. Doe de woksaus erover en hussel door elkaar. Laat even staan om lekker in te laten trekken.
In een braadpan voldoende vloeibare boter heet laten worden, liever iets te veel boter dan te weinig. Je krijgt hier straks een lekkere jus mee. De beenham dichtschroeien in de hete boter, met de vleestang draaien en zorgen dat de beenham gelijkmatig bruin wordt. Na een paar minuten mogen de groentes erbij met de marinade. Na nog eens 5 minuten voeg je het glas port toe. Nu gaat de beenham op zacht vuur en laat je het 3 kwartier pruttelen. Wel regelmatig de beenham draaien. In ieder geval elk kwartier zeker wel een keer. Heerlijk om te eten samen met bijvoorbeeld aardappelkroketjes en gegratineerde broccoli uit de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten