vrijdag 22 april 2016

Gevulde aardbeien cupcakes


Dit is echt een geweldige zomerse cupcake. Met een mooie vulling van aardbeiensaus en dan ook nog een aardbeien botercrème. Mijn mannen waren in ieder geval erg enthousiast. Eerst maar eens het lijstje wat je nodig hebt voor 10 cupcakes:
125 gram roomboter
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren

Voor de aardbeiensaus:
300 gram verse aardbeien
2 eetlepels honing
2 eetlepels kristalsuiker

Voor de botercrème:
75 gram roomboter
75 gram poedersuiker
3 eetlepels aardbeiensaus

De cupcakes zijn gewoon basis, simpel. Dus de zachte boter met de suiker mixen tot vermengd is. Dan 1 voor 1 de eieren erbij. Het meel erboven zeven en mixen tot glad beslag. Als het wat te stevig is, kun je eventueel wat eetlepels melk toevoegen. In een muffinvorm doe je papieren bakvormpjes en met een ijslepel verdeel je het beslag. Bakken in een voorverwarmde oven op 160 graden. Met 20 minuten zijn ze klaar. Af laten koelen. Dan moet er een uitholling komen voor de vulling. Ik heb daar een speciaal dingetje voor, maar ik denk dat het met een appelboor best zal lukken. Gooi wat je eruit haalt niet weg, je hebt namelijk weer een dekseltje nodig als je vulling erin zit.
Over naar de saus. Maak de aardbeien schoon, haal de kroontjes eraf, was ze en snij ze in stukjes. Hou een paar aardbeien achter voor decoratie. Doe de rest in een steelpan. Zet op zacht vuur en voeg de suiker en honing toe. Laat aan de kook komen en dan zachtjes laten pruttelen. Dat mag wel een kwartiertje. Regelmatig roeren met een pollepel. Ik zal nu verklappen dat je niet al deze goddelijke aardbeiensaus gaat gebruiken bij dit recept. Dat is nu juist fijn want zo heb je ook nog iets lekkers door de yoghurt of als saus over een bolletje ijs. Ik noem maar wat opties. Doe het vuur uit en doe de aardbeien in een hoge beker. Nu helemaal fijnmaken met de staafmixer. Dit laat je dan nog door de zeef gaan, want je wilt geen grote pitten in je saus hebben. Als je saus gezeefd is, moet het afkoelen. Van de afgekoelde saus gaan ongeveer 2 theelepels als vulling per cupcake. Het zal er natuurlijk een beetje van af hangen hoe groot je uitholling is gemaakt. Doe je dekseltje op de saus.
Met de zachte boter en de poedersuiker ga je eerst mixen, niet meteen hard zetten anders heb je een poedersuikerstofwolk in je keuken...Zeker 5 minuten mixen, dan wordt het lekker luchtig. Doe nu 3 eetlepels van de aardbeiensaus erbij en mix nog even vrolijk verder. Het wordt prachtig meisjesachtig roze! Dus dat moet wel op zo'n cupcake. Maak het dan helemaal af met een stukje aardbei. Zo, nu weet je wat je kunt doen als de aardbeien in de aanbieding zijn. Hieronder nog een fotootje van wat je kunt doen met de extra aardbeiensaus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten