zaterdag 23 april 2016

Bounty bonbons


Joepiejeee dit is de 200ste post die ik plaats! Best een behoorlijke hoeveelheid als je nagaat dat ik vorig jaar in Augustus begonnen ben met mijn blog. Dus moest dit berichtje wel een beetje verwennerij bevatten. Nu dat treft, want je kunt nu bij je thuis deze heerlijke bounty bonbons maken. De vulling lijkt echt heel erg op een echte Bounty. Het recept is genoeg om 10 bonbons te maken.
Dit heb je nodig:
100 gram melkchocolade
1 eetlepel zonnebloemolie
50 gram geraspte kokos
30 gram honing
2 eetlepels kookroom light
Half zakje vanillesuiker
15 gram kokosolie

Om deze bonbons te maken is het handig als je daarvoor geschikte bonbonvormpjes hebt of als je net als ik een bakvorm hebt voor mini muffins. Daarin doe ik dan kleine papieren vormpjes. Dus in dit geval 10 stuks. Zet dan deze bakvorm met papiertjes kort in de vriezer. Nu doe je 50 gram van de chocolade in een bakje. Breek in stukjes. Doe een halve eetlepel zonnebloemolie erbij. Zet 30 seconden in de magnetron. Roer even en zet dan nog eens kort in de magnetron. Herhaal dit totdat de chocolade helemaal gesmolten is. Nu haal je de vormpjes uit de vriezer. Met een kwastje ga je de chocolade verdelen over de papieren vormpjes, ook de zijkanten goed doen, anders stort je bonbon straks meteen in elkaar. Doordat je het zaakje eerst in de vriezer had, stolt de chocolade beter. Als je klaar bent met het maken van deze bakjes, zet je ze weer in de vriezer. Nu mix je in een bakje 40 gram van de kokosrasp, de honing, vanillesuiker en kookroom. De kokosolie weeg je af en zet je kort in de magnetron om vloeibaar te maken. 10 seconden is al genoeg. Kokosolie kun je in de supermarkt niet overal krijgen. Ik kocht het bij een toko. Meng de olie door de kokosmix. Haal je bakjes uit de vriezer en vul ze met deze bounty vulling. Doe ze niet te vol, anders kun je de bonbons niet goed afsluiten. Druk het voorzichtig aan. Smelt nu 40 gram van de chocolade met een halve eetlepel zonnebloemolie in de magnetron. Met je kwastje sluit je de bounty bonbons af met een chocolade dekseltje. Zet ze nu zo'n 20 minuten in de vriezer. Zo kunnen ze goed stollen.
Dan komt een priegelwerk, namelijk het papiertje eraf zien te krijgen. Doe het voorzichtig anders beschadig je meteen je bonbons. Hoop dat het jou ook lukt, dan kun je door naar de laatste stap. In een klein bakje doe je de laatste 10 gram kokos. Smelt de laatste 10 gram chocolade. Nu doe je met het kwastje een beetje chocolade op de bovenkant van de bonbon en doop je hem in de kokos. Zo is je bounty bonbon helemaal af! Heerlijk bij een bak koffie of een mok thee.... Je kunt natuurlijk ook nog een andere bonbon maken als je meer keus wilt hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten