zondag 24 april 2016

Italiaanse havermoutcrackers


Eerder maakte ik al havermoutcrackers waar ik erg enthousiast van werd. Maar dit is voor mij de 2.0 versie. Haha klinkt altijd zo fout als mensen dat zeggen, maar ik kon het even niet laten....sorry hoor. Hoe dan ook, ik wil je de havermoutcrackers met dit Italiaanse tintje niet ontzeggen. Dus daar gaan we dan, op naar de benodigdheden:
1 ei
50 gram havermout
40 gram pittenmix
10 gram sesamzaad met knoflook
25 gram geraspte 30+ kaas
1 eetlepel kruidenolie
1 theelepel groene pesto
1 eetlepel zongedroogde tomaat
1 theelepel bruschetta kruiden
1 theelepel Italiaanse kruiden
Gemalen knoflook, peper, sweet chili en zeezout

Bereiding is een makkie. Klop het ei los in een mengkom. In een hoge beker maak je de havermout wat fijner met de staafmixer, daarna de pittenmix. Beiden gaan nu bij het ei. De geraspte kaas kun je afwegen en erbij doen. Verder gaan de sesamzaadjes erin, de pesto, de kruidenolie, de bruschetta kruiden en Italiaanse kruiden. Ook nog de peper, knoflook en sweet chili. Meng alles met een lepel door elkaar. Snij de zongedroogde tomaat in kleine stukjes en voeg deze toe. De oven verwarm je voor op 180 graden. Pak een vel bakpapier. Leg je mix op het papier aan 1 kant en vouw het bakpapier eroverheen.

Nu ga je met de deegroller het goedje mooi verdelen en uitrollen tot een lekker dunne laag. Als je het te dik laat, worden je crackers niet echt knapperig. Vouw het papier open en knip een stuk eraf. Met een mes kerf je alvast in hoe groot je de crackers wilt maken. Je krijgt ongeveer 10 tot 12 crackertjes. Doe zeezout over de crackers voor ze de oven in mogen. Met een kwartier zijn ze klaar. Heerlijk met een beetje kaas en rucola, maar ook al lekker met alleen een beetje boter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten