zaterdag 16 april 2016

Hartige muffins


Vanmorgen deze heerlijke hartige muffins gemaakt. Geweldig als ontbijt hoor! Je hebt voor 4 muffins 4 boterhammen nodig. Ik zal eens gauw verklappen hoe simpel het is. De oven voorverwarmen op 175 graden.

Je moet eerst de korsten van de boterhammen halen. Met de deegroller het brood platter rollen. Laat de roomboter smelten in een bakje in de magnetron. Met een kwastje vet je 1 kant van de boterham in. Je hebt een muffinvorm nodig om de boterham in te drukken. Met de ingevette kant naar beneden dan uiteraard. Snij de stukken die te ver uitsteken er af. Nu doe je in elke muffin een plakje ontbijtspek. Dit kun je vervangen voor een plakje ham als je dat lekkerder vindt.

In een bakje klop je de 2 eieren los met de kookroom. Doe hierbij wat Italiaans zeezout (of gewoon zout als je geen zin hebt om dit eerst te maken), kerrie en peper. Met een opscheplepel doe je wat van het eimengsel in elke muffin. Nu heb je nog de mogelijkheid om te kiezen voor wat stukjes tomaat of zongedroogde tomaat of beiden! Je eindigt met een eetlepel geraspte kaas op elke muffin. Nu gaan ze 20 minuten de oven in. Als ze klaar zijn voorzichtig met een lepel uit de vorm halen en je hebt een mjummie ontbijt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten