woensdag 27 april 2016

Mini yoghurt taartjes


Dit is een mini taartje wat ik weer helemaal zelf heb uitgevogeld. Het smaakt heerlijk fris, niet veel toegevoegde suikers, dus wat meer pure smaken. Ik had met deze hoeveelheden 9 taartjes, zo groot als een cupcake. Je maakt ze ook klaar in dezelfde papieren bakvormpjes. Alleen bakken komt er niet aan te pas.
Voor het bodempje heb je nodig :
50 gram walnoten
50 gram roomboter
10 bastognekoeken (niet noodzakelijk van het dure merk, mag ook eigen merk van de supermarkt zijn

Maak de walnoten fijn met de staafmixer. Verkruimel de bastognekoeken (in een theedoek met de deegroller erover bijvoorbeeld of met een keukenmachine). Smelt de roomboter in de magnetron. Meng alles goed. Doe nu een eetlepel van dit mengsel in elk papieren bakje. Druk het aan met je lepel. Zet ze even in de koelkast zodat het wat steviger wordt.

Wat heb je nodig voor de yoghurt laag?
350 gram Griekse yoghurt
250 ml verse sinaasappelsap
4 eetlepels kristalsuiker
5 mg agar agar
Pers de sinaasappels uit en doe het sap in een steelpannetje samen met de suiker. Breng dit aan de kook en laat eventjes pruttelen. De agar agar mag erbij. Ik denk niet dat dit in veel supermarkten te koop is. Agar agar is de plantaardige variant van gelatine, gemaakt van roodwieren. Je kunt het in ieder geval wel kopen bij een toko. Op de foto zie je dat het roze is, maar je hebt het ook zonder toegevoegde kleur. De Griekse yoghurt mag erbij. Nog een minuut koken. Dan ben je aanbeland bij een geduld werkje. Want het moet eerst afkoelen. Pas als het afkoelt, wordt het stevig. Je kunt dat proces versnellen door het over te gieten in glazen bekers (bijvoorbeeld) en die in een bak koud water te plaatsen. Wel regelmatig om roeren. Je kunt namelijk klontjes krijgen. Om dit tegen te gaan, kun je als het steviger is geworden, alles weer bij elkaar doen in een kom en de mixer er even doorheen laten gaan. Als het nog te schenken is, doe je met een opscheplepel op elke bodem wat van deze frisse laag. Maak het een beetje egaal. De taartjes weer terug in de koelkast zetten. Nu hoef je alleen de topping nog te maken.
Voor de topping heb je nodig:
90 gram mango
1,5 eetlepel sinaasappelmarmelade
Pureer de verse mango met een staafmixer. Mix dit door de sinaasappelmarmelade. Deze kun je vinden bij de verschillende soorten jam in een supermarkt. Op elk taartje mag een beetje van deze friszoete topping. In de koelkast zetten tot de taartjes stevig genoeg zijn. Dat duurt niet zo heel lang. Gelukkig. Als je het papiertje eraf haal, krijg je een mooi streepjes effect aan de zijkant van je taartje. Want het oog wil ook wat. Toch? Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten