vrijdag 27 mei 2016

Ajam Pangang Perzik


De oorsprong van dit recept gaat terug naar een vriendje wat ik lang geleden had. Hij kon niet heel goed koken, maar dit recept kon hij wel lekker klaarmaken. Door de jaren heen heb ik het wat aangepast. Het combineert goed met nasi, bami of gewoon witte rijst. Een fijn onderdeel van een uitgebreide Chinese maaltijd ook.

Benodigdheden:
350 gram kipfilet
1 eetlepel kipkruiden
1 teen knoflook
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel gembersiroop

Beetje vloeibare boter
1 rode ui
6 halve perziken en wat siroop
Helft van grote pot atjar tjampoer
1 fles ketchup (450 ml)
Helft van pak tomatensaus (250 gram)
1 eetlepel citroensap
1 theelepel ve-tsin
1 theelepel laos
2 eetlepels gembersiroop
2 eetlepels ketjap manis
1 theelepel sambal oelek

Zorg ervoor dat de kipfilet een tijdje in de marinade kan staan, zo kunnen de smaken er goed intrekken en is je kip lekker mals. Snij of knip de kipfilet in stukjes. Strooi de kipkruiden erover, pers de knoflook erbij. Doe 2 eetlepels ketjap en 1 theelepel gembersiroop erbij en hussel het om. Laat het in ieder geval minstens een half uur staan, langer mag. In een braadpan doe je, als het marineren klaar is, wat vloeibare boter. Bak hierin de kip. Snij de ui in stukjes, net als de perziken. Doe de ui bij de kip. Roer af en toe om. De perzik mag erbij, net als de wat uitgelekte atjar. De ketchup en tomatensaus zorgen ervoor dat je een saus krijgt. Doe ongeveer 5 eetlepels van de perziksiroop bij de saus. Alle smaakmakers gaan er in: sambal, citroensap, ketjap, gembersiroop en de kruiden ve-tsin en laos. En klaar ben je al weer!Mocht je nu wat overhouden? Geen probleem, je kunt het prima invriezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen