zondag 29 mei 2016

Eierkoek variaties


Met dit recept heb je wat variaties op de gewone eierkoek. Ik heb ervoor gekozen om de citroenrasp achterwege te laten.
Wat heb je nodig?
1 ei
50 gram suiker
50 gram bloem
Halve theelepel bakpoeder
Snufje zout
30 gram rozijnen
of
20 gram chocodrops
of
3 stukjes fudge

De oven voor verwarmen op 180 graden. In een mengkom doe je het ei met de suiker. Mix deze lang genoeg. Een minuut of 5 zodat het lekker luchtig is. Daarna mix je niet meer, maar spatel je alleen nog. Zeef de bloem erboven samen met een beetje zout en het bakpoeder. Met de spatel dus rustig erdoorheen mengen. Afhankelijk van welke smaak je kiest, voeg je de rozijnen of de chocodrops of kleingesneden fudge toe. Ook dit spatel je erdoor. Dan met een lepel maak je hoopjes op het bakpapier. Hou genoeg ruimte ertussen want ze lopen uit. Na 10 minuten in de oven zijn ze klaar. Niet te lang laten liggen, want verse zelfgemaakte eierkoeken smaken snel minder lekker. Goed excuus toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen