zaterdag 21 mei 2016

Amandelkletskoppen met fudge


Ik heb laatst kletskoppen gemaakt, maar dan wel 3 versies. Een met hazelnoten, een met amandelschaafsel en een met amandelschaafsel en fudge. De laatste zijn echt heerlijk! Extra knapperig vanwege de fudge! Het enige is dat je wel grillige vormen krijgt vanwege die toegevoegde fudge. Maar ja, een kniesoor die daar op let...

Deze spullen heb je nodig:
30 gram amandelschaafsel
30 gram roomboter
50 gram bruine basterdsuiker
25 gram witte basterdsuiker
25 gram bloem
Halve theelepel kaneel
Beetje zout
1 eetlepel water
40 gram fudge (4 blokjes)

Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg op een bakplaat bakpapier. Hou straks genoeg tussenruimte want de kletskoppen lopen nog flink uit. In een mengkom doe je de suiker door elkaar, samen met het beetje zout en de kaneel. Maak het amandelschaafsel nog een beetje fijner en doe het erbij. Smelt de roomboter en voeg het toe. De bloem mag er ook bij. Roeren en als het niet meer lukt, kneden maar. Zo nodig wat extra bloem pakken. De stukjes fudge moet je in kleine blokjes snijden. Kneed deze door het deeg. Ik heb zelf nog een eetlepel water toegevoegd omdat mijn deeg wat meer samenhang nodig had, maar misschien is dat niet echt noodzakelijk. Draai balletjes van het deeg. De balletjes wegen zo'n 10 gram per stuk. Zo krijg je ongeveer dezelfde grootte aan koekjes. Met een minuut of 7 zijn je kletskoppen met fudge al klaar. De bakplaat moet hoog in de oven staan. Je kunt vast niet alle koekjes tegelijk in je oven krijgen, dus het is maar goed dat de baktijd niet zo lang is. Anders sta je de hele middag in de keuken. En je moet toch tijd overhouden om te kletsen met een kletskop erbij?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen