zaterdag 21 mei 2016

Bosvruchten Eton Mess


Dit is een heerlijk toetje dat weer uit wat verschillende componenten bestaat. Om te beginnen maak je de meringue omdat het lang duurt voordat de schuimpjes helemaal gedroogd zijn. Dan de bosvruchtensaus omdat je daarmee bosvruchtenijs maakt. Dat moet ook nog een tijdje in de vriezer om goed stevig te zijn. Met andere woorden, start met je voorbereidingen dus op tijd. Eerder maakte ik al een eigen versie van Eton Mess . Dit is ook weer een eigenwijze versie omdat het nu met ijs is. Maar ik hou ervan, lekker eigenwijs experimenteren. Jij ook?
Dan heb je dit nodig:
Half zakje meringue mix van dr Oetker
30 ml water

150 gram zomerfruit (bosvruchten) diepvries
6 eetlepels verse sinaasappelsap
2 eetlepels suiker

Halve liter vanille ijs
3 eetlepels bosvruchtensaus

50 gram bosvruchten
Slagroom

Volg de instructies op het pakje om de meringue te maken. je hoeft geen prachtige vormen te spuiten want je breekt de meringue toch in stukjes voor dit toetje. Maar ongeveer even groot is wel belangrijk anders zijn ze niet tegelijk klaar. Na het uur in de oven op 100 graden, moeten ze nog 2 uur drogen in de oven (die dan al uit is hoor...). Je doet de oven pas open als de meringue mooi opgedroogd zijn. Voor de bosvruchtensaus doe je het fruit met de sinaasappelsap in een pannetje. Voeg de suiker toe en breng aan de kook. Laat zachtjes pruttelen, zo ongeveer 10 minuten is goed. Dan zet je het uit. Doe de saus in een hoge beker en pureer het met de staafmixer. Doe het door een zeef zodat de wat grotere pitjes niet in je saus zullen blijven. Laat de saus afkoelen. Als de saus is afgekoeld, haal je een halve liter ijs uit de vriezer en meng je dit met 3 eetlepels van de saus in een kom. Met een vork kun je dit goed doorprakken. Doe dit bosvruchtenijs terug in de vriezer zodat het hard wordt. Laat 50 gram van de bosvruchten ontdooien. Als je zover bent om het toetje te gaan samenstellen, begin je met een meringue in stukjes te breken. Die gaat onderin je dessert glas. Dan een bolletje van je ijs. Hier en daar een vruchtje en een lepel van de bosvruchtensaus. Je begrijpt het al, gewoon een beetje aanrommelen en eindigen met een toef slagroom. Oei oei, zo lekkerrrr!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen