vrijdag 6 mei 2016

Gevulde sinaasappel cupcakes

Kort geleden maakte ik al gevulde aardbeien cupcakes. Het principe is hetzelfde. Alleen een andere smaak. Plus natuurlijk wat verschillen omdat ik wilde dat de cupcake zelf ook fris zou qua smaak en niet alleen de vulling. In het recept staat een vrij ruime hoeveelheid voor de sinaasappelsaus. Dat gebruik je echt niet allemaal. Maar het is een zalige saus op een bolletje ijs, over een wafel, over je yoghurt...dus dat komt wel op! Wil je dit niet, deel je de hoeveelheden voor de saus gewoon door de helft. Je kunt met dit recept 10 cupcakes maken.

Dit heb je nodig:
125 gram roomboter
125 gram witte basterdsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
2 eetlepels citroensap
1,5 theelepel citroenrasp van dr Oetker
Voor de vulling:
400 ml sinaasappelsap
4 eetlepels suiker
2 eetlepels citroensap
1 theelepel citroenrasp
2 eetlepels taartina
Voor de botercrème:
75 gram roomboter
75 gram poedersuiker
3 eetlepels sinaasappelsaus
1 theelepel citroenrasp

Okidoki, eerst pers je de sinaasappels uit. Doe het sap in een steelpan met de suiker, het citroensap en de rasp. Breng het aan de kook en laat het zachtjes pruttelen. Na een kwartiertje neem je een paar eetlepels van de saus en doe je in een bakje. Dit meng je met de taartina. Dat is om de saus wat dikker te maken. Goed roeren want je moet geen stukjes krijgen. Als het goed glad is, mag dit papje bij de saus. Laat nog kort koken. Dan af laten koelen.
Verwarm de oven op 160 graden. Maak cake beslag door in een mengkom eerst de suiker en boter te mixen, 1 voor 1 de eitjes erbij. Zeef het bakmeel erboven. Ook de rasp en citroensap erbij. In een muffinbakvorm doe je papieren bakvormpjes. Met een ijslepel schep je het beslag erin. Bak de cupcakes in 20 minuten gaar. Laat afkoelen. Maak een gaatje in het midden van de cupcake om je vulling in te doen. Dat kan met een appelboor of met een speciaal apparaatje of met wat voorzichtigheid met een mesje. Bewaar het dekseltje van de uitsparing. Vul de cupcake met wat van de afgekoelde sinaasappelsaus. Doe het dekseltje erop.
Maak de botercrème door de boter en poedersuiker goed luchtig te mixen. Voeg de sinaasappelsaus en citroenrasp toe. Doe het bovenop je cupcake. Versier met wat spikkels of amandelschaafsel of iets anders wat je leuk vindt. Hieronder kun je op de foto zien hoe mooi de cupcake is als je 'm door snijdt. I love it!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten