vrijdag 6 mei 2016

Pittige Oosterse havermoutcrackers


In deze crackers zitten 2 bijzondere ingrediënten die je niet standaard in een supermarkt koopt. Dat zijn de smoked sesamzaadjes en de Marrakech kruiden mix. De laatste kocht ik in de Markthal in Rotterdam. Een geweldige plek om rond te lopen, kijken en proeven als je van lekker eten houdt! Via deze link kun je de kruiden bestellen als je daar interesse in hebt. Je kunt ze dus online vinden. De mix is pittig, kruidig en heel smakelijk. Ik kan me indenken dat ze ook erg lekker smaken op bijvoorbeeld een kipsateetje. De smoked sesamzaadjes kun je vaak vinden in toko's. Deze zijn zwart van kleur en zijn geweldig geurig als je crackers in de oven aan het bakken zijn.

De ingrediënten op een rij:
50 gram havermout
40 gram pittenmix Jumbo
10 gram smoked sesamzaadjes
30 gram geraspte 30+ kaas
1 ei
2 eetlepels fijngemaakte gebakken uitjes
1 theelepel Marrakech kruiden mix
1 mespunt sambal oelek
1 theelepel ketjap manis
1 eetlepel olijfolie
Beetje zeezout

Verwarm de oven voor op 180 graden. In een mengkom het ei loskloppen. In een hoge beker met de staafmixer de havermout en daarna de pittenmix fijner maken (niet helemaal vermalen hoor). Dat mag bij het ei. Net als de rest van alles wat ik heb opgesomd hierboven, behalve het zeezout. Door elkaar mengen met een spatel of pollepel. Een stuk bakpapier pakken en dubbel vouwen. Doe het mengsel ertussen. Duw het plat en rol mooi dun uit met een deegroller. Haal de bovenste laag bakpapier eraf. Bestrooi met zeezout. Snij al een beetje in hoe je de grootte van je crackers wilt hebben. Hierdoor kun je ze makkelijker afbreken straks. Bak de crackers in een kwartier. Heerlijke geuren komen uit je oven! Lekker met een beetje boter, verder niets nodig...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten