maandag 9 mei 2016

Havermout amandel wafels


Dit is een recept als je jezelf wilt verwennen met een heerlijk ontbijtje, eens wat anders dan een boterham! Door de havermout en het amandelmeel nog best gezond.

Dit heb je nodig voor 4 wafels:
60 gram havermout
50 gram amandelmeel
2 eieren
100 ml magere melk
Snufje zout
Zakje vanillesuiker
Vloeibare boter

Je hebt wel een wafelijzer nodig natuurlijk, dat is redelijk onmisbaar. In een hoge beker maak je de havermout fijn met een staafmixer. In een mengkom klop je de eieren los. Voeg de havermout en het amandelmeel toe. Je kunt zelf amandelmeel maken door amandelen te vermalen. Ik koop in Duitsland al vrij fijn gemalen amandelen voor een redelijke prijs (als je het vergelijkt met prijzen hier in Nederland). Klop door elkaar. Voeg ook de melk, het beetje zout en de vanillesuiker toe. Mix goed met de garde. Nu is je beslag al klaar. Zorg dat je wafelijzer goed warm is. Doe wat vloeibare boter in je ijzer en verdeel het met een kwastje. Als je apparaat op temperatuur is, doe je een paar eetlepels beslag op de plaat (hoeveelheid hangt af van wat voor wafelijzer je hebt) en sluit je het. Al vrij snel is je eerste wafel klaar. Heerlijk om je fantasie vervolgens op los te laten. Bijvoorbeeld met verse aardbeien en wat poedersuiker. Of zoals ik deed met wat Griekse yoghurt en zelfgemaakte sinaasappelsaus (vers sap inkoken met honing of suiker). Heerlijk...zo ga ik vaker ontbijten! Moet je echt eens proberen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen