vrijdag 24 juni 2016

Aardappel kaas muffin (8 stuks)


Heb je geen zin in gewone gekookte aardappels of aardappelpuree? Snap ik helemaal! Maak dan eens deze heerlijke aardappel kaas muffins. Ze zijn echt anders, het oogt ook nog mooi, dus ik zeg doen.

Benodigdheden:
600 gram aardappels
4 eetlepels kookroom light
5 plakjes schwarzwalder schinken
Vloeibare boter
1,5 eetlepel zongedroogde tomaat
1 kleine rode ui
2 eetlepels verse groene kruiden (kerriekruid, peterselie, bieslook, selderij)
Italiaans zeezout en peper
1 theelepel bruschetta kruiden
1 teen knoflook
50 gram geitenkaas
50 gram Paturain light
50 gram geraspte 30+ kaas

Aardappels schillen, wassen en koken. Wanneer ze gaar zijn, afgieten. Met de stamper fijnmaken. De kookroom erdoor. Bak de schinken uit in heel weinig boter in een koekenpan. Ondertussen snij je de ui in stukjes. Bak deze na de schinken en pers de knoflook erbij. De schinken in kleine stukjes snijden. De zongedroogde tomaat in kleine stukjes snijden. Doe de schinken, ui, zongedroogde tomaat, bruschetta kruiden, peper en Italiaans zeezout bij de puree. Knip de verse groene kruiden in kleine stukjes nadat je ze gewassen hebt. Ook dit gaat door je puree. Meng goed door elkaar. Vet nu een muffin bakvorm in met wat boter. Doe met een ijslepel in 8 vakjes een bolletje. Druk het aan zodat je een holletje in het midden krijgt voor de kaasvulling. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de geitenkaas over de holletjes, net als de Paturain light. Eindig met de geraspte kaas. Nu een half uur geduld hebben want zolang moet het in de oven. Haal ze voorzichtig met een lepel uit de muffinvormpjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen