vrijdag 24 juni 2016

Hartige croissant


Deze croissants zijn heerlijk gevuld met roerei. Eens wat anders dan een croissantje met jam of kaas. Mijn man werd er heel blij van. Hij is toch al zo dol op croissants!







Dit moet je in huis halen:
Een blik super croissantdeeg
3 eieren
Peper en zout
6 eetlepels kookroom light
6 plakken schwarzwalder schinken
Wat vloeibare boter
1 eetlepel melk

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verwarm de oven voor op 200 graden. Kluts in een kom de eieren los en doe de kookroom erbij samen met het peper en zout. Maak de croissantjes los van elkaar. Leg op elke croissant een plakje schinken. In een koekenpan wat vloeibare boter doen en het losgeklopte ei erin. Meteen ga je er doorheen roeren zodat je stukjes gestold ei krijgt. Dat hoeft maar heel kort, nog niet eens 1 minuut. Want het gaat per slot van rekening ook nog in de oven. Verdeel het roerei over de 6 croissants. Rol ze voorzichtig op en leg ze met genoeg tussenruimte op het bakpapier. Bestrijk met een kwastje met beetje melk. Afbakken in 20 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen