zaterdag 25 juni 2016

Aardbeienkwarkbollen (6 stuks)


Laatst maakte ik al 'gewone' kwarkbollen. Dit keer dus met aardbeien.
Ingrediënten:
150 gram magere kwark 0% vet aardbeien/ framboos
125 gram bloem
1 theelepel zonnebloemolie
1 theelepel bakpoeder
1 ei
Snufje zout
30 gram aardbeien
40 gram rozijnen

Oven moet op 175 graden. Eerst klop je het ei los in een mengkom. Roer de kwark erbij samen met de olie. Zeef de bloem en bakpoeder en het beetje zout erover. Spatel dit door elkaar. Snij de aardbeien in kleine stukjes en dep droog. Wel de rozijnen en dep ze erna goed af. Aardbeien en rozijnen door je beslag mengen. Vet de muffinvorm in met een beetje boter of olie. Met de ijslepel kun je ze makkelijk verdelen. Ze gaan 20 tot 25 minuten de oven in. Het lekkerst smaken ze vers van de pers. Met een beetje jam of verse aardbeitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen