donderdag 18 augustus 2016

Italiaanse wokschotel


Dit wokgerecht heeft een Italiaans tintje door de bruschetta kruiden en het tikje pesto wat er in de gehaktballetjes zit.

Benodigdheden:
500 gram rundergehakt
50 ml gezeefde tomaten (fritto)
1 teen knoflook
1 eetlepel bruschetta kruiden
1 beschuit
Italiaans zeezout
Halve theelepel paprikapoeder
1 theelepel groene pesto

450 gram broccoli
Halve bouillontablet
250 gram pompoen
60 gram cherry tomaatjes
2 theelepels bruschetta kruiden
Vloeibare boter

Kook de broccolistronkjes een paar minuten in bouillon. Als je dit niet doet, blijft de broccoli erg hard als je het alleen gaat wokken. Broccoli hierna afgieten. Als je pompoen uit de vriezer hebt, laat je dit ontdooien. Doe de gehakt in een ruime kom. Doe hierbij de geperste knoflook, verkruimel de beschuit erover en doe de pesto en gezeefde tomaten erbij. Ook de bruschetta kruiden, het paprikapoeder en het Italiaanse zeezout erbij. Nu ga je alles goed door elkaar kneden en draai je er kleine balletjes van. Nu doe je wat vloeibare boter in je wok en braad je de balletjes rondom bruin. Hierna mogen de broccoli en pompoen er doorheen. Af en toe doorroeren. Snij de cherry tomaatjes door midden en voeg ze toe. Breng verder op smaak met de bruschetta kruiden. Wij aten er aardappeltjes in de schil bij die uit de oven kwamen. Lekker vlot op tafel en smikkelen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen