woensdag 17 augustus 2016

Pannenkoek met fruit


Dit is zo'n gerechtje wat je kunt eten als ontbijt als jezelf wilt verwennen....of als toetje een prima afsluiter. Ideaal als je wat pannenkoekenbeslag over hebt van de vorige dag en het net als ik niet weg wilt gooien. Qua grootte heb je maar een klein pannenkoekje nodig. Dit recept is voor 2 personen. Maar dat is uiteraard simpel aan te passen.

Benodigdheden:
Pannenkoekenbeslag
Vloeibare boter
4 eetlepels magere kwark
2 eetlepels vanillevla
50 gram pitloze druiven
1 kiwi
60 gram bramen
20 gram blauwe bessen
50 gram mango
2 eetlepels kokos
2 eetlepels poedersuiker

Roer de kwark en vanillevla door elkaar. Was de druiven, bramen en bessen. Snij de druiven door midden. Schil de kiwi en snij in stukjes, net als de mango. Rooster de kokos in een koekenpannetje met een beetje boter. Goed omscheppen tot het goudbruin is. Meng de kokos met de poedersuiker. Bak nu de pannenkoekjes in wat boter. Leg op een bord eerst de pannenkoek die klaar is. Doe er een schep vanillekwark op. Verdeel het kleurrijke fruit over de helft van je pannenkoek. Strooi er wat van de zoete kokos over. Pannenkoekje beetje dichtvouwen. Tijd om aan te vallen! Natuurlijk zal slagroom er ook niet vies bij zijn, maar ja, soms probeer je het nog enigszins binnen de perken te houden...Je kunt trouwens de soorten fruit aanpassen aan wat verkrijgbaar is en wat jij lekker vindt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten