woensdag 17 augustus 2016

Pannenkoek 'apfelstrudel'


Wil je feestelijk ontbijten? Maak deze pannenkoek! Wil je een leuke afsluiting van je diner? Maak dit ook! Duidelijk lijkt me. De hoeveelheden die hier staan, zijn bedoeld voor 1 pannenkoekje, dus voor 1 persoon.

Dit is wat je nodig hebt:
Pannenkoekenbeslag
Vloeibare boter
1 appel
15 gram gele rozijnen
10 gram geroosterde hazelnoten
1 eetlepel hazelnootsiroop
1 eetlepel bruine suiker
1 zakje vanillesaus (dr Oetker)
250 ml magere melk

De vanillesaus is een grotere hoeveelheid. Kijk eens via de labels (in dit geval dus klikken op label 'vanillesaus') op mijn blog welke recepten je hiermee nog meer kunt maken, dan komt het zeker van pas! Deze vanillesaus komt uit Duitsland. Je mixt het met melk, roeren en klaar. Zowel warm als koud mogelijk om te serveren. Schil de appel, verwijder klokhuis en snij in kleine stukjes. Doe in een bakje. Doe hier ook de stukjes hazelnoot en rozijnen doorheen. De bruine suiker erbij, net als de hazelnootsiroop. Dat is zo'n siroop die je in je koffie kunt doen. Roer alles door elkaar en laat even intrekken. Nu heb je 2 koekenpannen nodig. 1 om de appelvulling in te bakken en 1 voor het bakken van een pannenkoek. Als je pannenkoek klaar is, leg 'm op een mooi bordje. Doe de appelvulling op de helft van de pannenkoek. Giet er wat vanillesaus over en vouw je pannenkoek een beetje dicht. Je kunt de saus ook apart serveren. Ik heb er heerlijk van gesmikkeld. Een volgende keer ga ik ook nog variëren door wat likeur over de appeltjes te doen. Wil je een dubbel en dwars toet? Dan een bol vanille ijs ernaast leggen. Heb je helemaal die 'apfelstrudel beleving'!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen