woensdag 19 oktober 2016

Citroen kiprisotto

Ik maakte al eerder risotto. Dit keer ging ik voor een risotto met een fris accent door de citroenrasp en sap.

Dit heb je nodig:
2 sjalotjes
2 tenen knoflook
Wat vloeibare boter
1 citroen
200 ml witte huiswijn
1 puntpaprika
340 ml kipfond (potje)
250 gram geschikte rijst
200 gram kipfilet
Wat kipkruiden
200 gram soepballetjes
100 gram tuinerwten
500 ml water
Peper
50 gram geraspte kaas

Boen de citroen schoon en rasp de citroen. Pers daarna de citroen uit. Door de risotto gaat zowel de rasp als het sap. Bij mij was het ongeveer 50 ml citroensap. Snij de sjalotjes klein. In een wokpan doe je wat vloeibare boter en fruit je de sjalotjes, pers je de knoflook. Snij of knip de kipfilet in stukjes. Doe er wat kipkruiden over en bak de kipfilet mee. De citroenrasp gaat erbij. De puntpaprika in stukjes snijden en in de wok doen. De rijst erbij en omscheppen tot het wat glazig ziet. Gebruik wel rijst die geschikt is om risotto mee te maken! Tijd om de witte wijn en het citroensap erbij te mikken. Aan de kook brengen. Het potje kipfond erbij doen. Roeren. Kook een halve liter water. Steeds als het geheel weer wat droger wordt, voeg je weer wat van het water toe. De soepballetjes en tuinerwten mogen erin. Beetje peper erbij. Zout is niet nodig vanwege de fond. Als de risotto klaar is (gewoon even proeven), roer je er wat geraspte kaas door. Een salade past er goed bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen