maandag 3 oktober 2016

Zalm met Parmezaans korstje

Dit is zalm met een heerlijk korstje uit de oven.
Dit was genoeg voor 3 personen.

Nodig:
350 gram zalm
2 maisboterhammen
Viskruiden
2 eetlepels verse peterselie
60 gram Parmezaanse kaas
Losgeklopt ei
Peper
2 eetlepels olijfolie
1 grote teen knoflook

Snij de zalm in 6 stukken en bestrooi met viskruiden. Doe de maisboterhammen in een broodrooster. Als ze geroosterd zijn, snij je ze in kleine, fijne stukjes. Doe dit in een bakje. Hier mag ook de fijn geraspte Parmezaanse kaas bij. Was en knip de peterselie fijn en roer erdoor. Klop het ei los. Nu haal je de zalm eerst door het ei en dan door het brood/kaas mengsel. Leg in een ingevette ovenschaal. De oven voorverwarmen op 180 graden. Strooi nog wat extra brood/ kaas mengsel erover. Strooi er wat peper over. Pers de verse knoflook in de olijfolie en roer door. Besprenkel je vis met korst. Nu 20 minuten in de oven en je hebt een heerlijk visje met smakelijk korstje.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen