maandag 23 januari 2017

Fruit ricotta toetje

Dit is een toetje met verschillende lagen. Ik hou ervan als het er visueel aantrekkelijk uitziet. Maar ook als je dan een hapje neemt en je hebt van alle laagjes een beetje...mmmm! Een geluksmomentje. Ik heb verschillende fruitsoorten gebruikt, je kunt dit aanpassen aan je eigen smaak.

Nodig voor 3 toetjes:
2 kiwi's
1 banaan
100 gram mango
150 gram magere kwark
100 gram ricotta
3 eetlepels honing
10 druppels vanille extract
1 eiwit
35 gram kristalsuiker
Citroensap

Je hebt 3 mooie glaasjes nodig zodat je de laagjes kunt zien. Voor de eerste laag schil je de kiwi's en snij ze in stukjes, net als de banaan. Doe dit in een hoge beker. Voeg er 1 eetlepel van de ricotta aan toe. Met de staafmixer pureer je het fruit. Doe de kiwi banaan puree inde glaasjes. Hou van de ricotta nog 1 eetlepel apart. Meng de rest met de kwark en honing. Voeg er de druppels vanille extract aan toe. De ricotta kwark laag mag in het glaasje. Nu pureer je de mango stukjes met de laatste eetlepel ricotta. Deze oranje laag gaat bovenop de ricotta kwark. Maak nu een mengbeker waarin je kunt mixen vetvrij met citroensap. Dat is nodig omdat je eiwit moet stijfkloppen. Het eigeel gebruik je niet in dit recept. Als het eiwit al aardig stijf aan het worden is, doe je beetje bij beetje voorzichtig de suiker erbij. Als het eiwit helemaal stijf is, doe je dit als laatste laag op het toetje. Dat hoeft niet glad gestreken, maar het eiwit mag juist wat in puntjes staan. Want de laatste stap is dat je het eiwit brandt met een gasbrandertje. Het hoeft maar even om wat bruin effect te geven. Je kunt kijken op de foto's hoe het eruit moet zien. Nu ben je klaar om aan te vallen. Tijd voor toet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten