dinsdag 24 januari 2017

Rolo fudge kruimel cake

Dit is weer zo'n twijfelgeval of je dit nu een taart of een cake moet noemen. Maar de basis is toch cake. dus vandaar mijn keuze. Een crumble als topping en ertussenin een laagje fudge en stukjes Rolo. 3 fijne laagjes bij elkaar die een smakelijk geheel vormen. Ken je de reclame van vroeger nog? Bedenk goed wat je met je laatste Rolo doet!
Nodig:

Vloeibare boter
100 gram roomboter
100 gram witte basterdsuiker
50 gram bruine basterdsuiker
3 eieren
1 zakje vanillesuiker
150 ml. kwark
200 gram zelfrijzend bakmeel
1,5 rol Rolo
50 gram fudge
Voor de kruimellaag:
75 gram roomboter
100 gram bloem
100 gram kristalsuiker

Warm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm in met vloeibare boter. In een mengkom doe je de roomboter, de beide soorten basterdsuiker en vanillesuiker. Mix goed door elkaar. 1 voor 1 de eieren erbij mixen. Hierna de kwark en daarna de bakmeel erboven zeven en mixen. Doe dit beslag in de springvorm en maak het glad met een spatel. Snij de Rolo's (15 stuks) in vieren en snij de fudge in kleine blokjes. Verdeel dit nu over het beslag. Doe alle ingrediënten van de crumble bij elkaar in een bakje en met je vingertoppen kun je luchtig kneden, waardoor je kruimeldeeg krijgt. Strooi dit over de Rolo en fudge laag. Na 50 minuten in de oven is deze Rolo fudge kruimel cake klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen