dinsdag 10 januari 2017

Gewokte spinazie

Dit is een bijgerecht. Vegetarisch eigenlijk ook nog. Het ging een beetje per ongeluk dat ik hierop uitkwam want na 2 dagen wilde ik wat anders dan bladspinazie als salade. Het werd een smakelijke mix van groente en pitten. Dus misschien ook wel wat voor jou? Hoeveelheden zijn voor 1 persoon!

Nodig:
100 gram bladspinazie
Halve gele paprika
Halve rode paprika
6 champignons
2 tenen knoflook
Vloeibare boter
1 tomaat
10 gram pittenmix
1 eetlepel zongedroogde tomaat
1 eetlepel knoflook koriander woksaus
Bruschetta kruiden, peper en zeezout

Was en snij de paprika's, champignons en tomaat. In een wokpan doe je wat vloeibare boter. Bak hierin de champignons en paprika. Pers de knoflook hierbij. Voeg de bladspinazie toe en schep lekker om. De tomaat is de volgende die aan de beurt is. De woksaus erbij en roeren weer. De zongedroogde tomaat en pittenmix mogen er ook bij. Op smaak brengen met bruschetta kruiden, peper en zout. Smakelijk groenteprutje zo. Ga ik vaker doen! Jij ook?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen