vrijdag 3 februari 2017

Hazelnoot Mars koekjes

Ik maak niet heel vaak koekjes. Ik vind zelfgebakken koekjes lang niet altijd lekker. En niet lekker genoeg, komt natuurlijk niet op mijn blog terecht. Dat snap je vast. Maar tegelijk besef ik me dat smaak erg persoonlijk is, dus best gevaarlijk om te zeggen dat er alleen lekkere recepten op mijn blog te vinden zijn. Dit koekje is dus echt wel mjum. Dat dekt de lading.

Nodig voor 18 stuks:
150 gram roomboter
50 gram witte basterdsuiker
50 gram bruine basterdsuiker
1 ei
175 gram bloem
Beetje zout
25 gram hazelnoten
20 gram XL hagelslag
5 mini 'Marsjes' (100 gram)

In een mengkom doe je de boter, suikers, het ei, een beetje zout en de bloem. De hazelnoten maak je fijn met behulp van de staafmixer. Dit gaat ook in de mengkom. Kneed met 1 hand tot een samenhangend deeg. Ik zeg opzettelijk met 1 hand omdat je dan zo nodig nog met de andere hand wat extra bloem kan toevoegen als het deeg te plakkerig is. Als je deeg er goed uitziet, voeg je de hagelslag toe en kneed je dit erdoor. Draai nu 18 bolletjes van ongeveer 30 gram. Je kunt uiteraard jouw deeg eerst wegen en dan door 18 delen. Maar het zal vast ongeveer kloppen.
Deze 18 deegbolletjes dek je af met folie en zet je in de koelkast. Na 45 minuten in de koelkast kun je weer verder. Snij de mini Marsjes (of een huismerk mag ook) in 4 stukken. Warm de oven voor op 200 graden. Duw nu een holletje in een deegbolletje. Hierin stop je het stukje Mars en sluit nu het deeg er goed omheen. Leg bakpapier op een bakplaat. Hierop leg je de koekjes, ver genoeg uit elkaar. Ze worden namelijk nog wel iets groter. Deze hazelnoot Mars koekjes gaan 15 minuten in de oven. Mijn gezin was erg enthousiast over deze koekjes! Misschien wel net zo enthousiast als jij? Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten