dinsdag 14 februari 2017

Rösti koeken

Ik maakte kort geleden al rösti. Maar ik wilde ook een keer koeken ervan maken. Want dat serveer je toch handiger en het smaakt net weer anders. Ik was happy met het eindresultaat, jij vast ook als je dit recept gaat maken.


Benodigdheden:
600 gram vastkokende aardappelen
1 rode ui
2 eieren
3 eetlepels bloem
70 gram geraspte kaas
30 gram Parmezaanse geraspte kaas
3 tenen knoflook
1 theelepel bieslook
Peper en zeezout
Vloeibare boter

Schil de aardappels en was ze goed. Droog ze af. Rasp met de grove kant van de rasp. Hierna was je de aardappelrasp juist niet meer! Snij de ui in heel kleine stukjes. Pers de knoflook erbij. Klop de eieren los. Doe eigenlijk alle ingrediënten (op de vloeibare boter na) in de mengkom en schep goed om. De bakplaat bekleedt je met bakpapier en dat vet je met een kwastje in met de vloeibare boter.
Nu moet je met een lepel hoopjes op je bakplaat scheppen en ga je het naar wens modelleren en plat maken. Lekker een beetje kliederen met eten eigenlijk gewoon. De oven moet je voor verwarmen op 200 graden. Het geheel gaat 30 minuten de oven in. Het kan zijn dat je de laatste 5 tot 10 minuten je oven lager moet zetten naar 175 graden. Wij houden wel van een beetje bruine rösti, maar dat vindt een ander misschien te donker. Dus ik gooi de suggestie er maar in. Volg vooral je eigen gevoel. Meestal pakt dat goed uit toch? Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten