dinsdag 9 mei 2017

Bosvruchten kokostaart

Oei! Dit is een goed taartje...de fijne combi van een goede bodem, fris zure vulling van bosvruchten en zoete topping van een kokos crumble. Mijn collega's waren zowat sneller dan het geluid, want de taart was binnen no time op.

Nodig:
Vloeibare boter om in te vetten
80 gram roomboter
50 gram witte basterdsuiker
115 gram bloem
8 gram bakpoeder
1 eidooier

300 gram bosvruchten (diepvries)
100 gram kristalsuiker
1 zakje taartina

100 gram geraspte kokos
2 eiwitten
50 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker

Scheid de eieren zodat je de eiwitten en eidooiers apart hebt. In dit recept heb je verder maar 1 eidooier nodig. Warm de oven voor op 175 graden. In een mengkom doe je de zachte roomboter, 50 gram basterdsuiker, de bloem, bakpoeder en 1 eidooier. Met schone handen ga je dit kneden tot een deeg. Het kan zijn dat je wat extra bloem nodig hebt omdat het anders te plakkerig is. Heb je een samenhangende deegbal? Dan mag deze in een ingevette springvorm (24 cm). Druk nu het deeg uit tot een bodem en zorg dat je een opstaand randje hebt. Het is wat plakkerig deeg. Het helpt als je je vingertoppen in de bloem doet en zo het deeg verdeelt. Deze bodem bak je eerst 15 minuten. Daarna haal je de bodem eruit en laat afkoelen. Ondertussen kun je bosvruchten uit de diepvries zo in de steelplan doen met 100 gram kristalsuiker. Breng aan de kook. Laat ongeveer een kwartiertje zachtjes koken. In een bakje doe je het zakje taartina en doe hier een paar eetlepels water bij. Roer dit zorgvuldig zodat er geen klontjes meer in zitten. Schenk dit bij de bosvruchten zodat het een stevige saus wordt. Kook nog een paar minuten zacht door en laat vervolgens afkoelen. Verdeel de afgekoelde bosvruchtenvulling over de taartbodem. Misschien is het iets teveel, maar het smaakt ook prima door kwark of yoghurt als toetje. Dus ik neem aan dat het geen bezwaar zal zijn. In een bakje heb je 2 eiwitten. Hierbij gaan de kokos, vanillesuiker en de basterdsuiker. Roer door met een vork of lepel. Verdeel deze kokos topping over de bosvruchten. Nu gaat de taart opnieuw de oven in, dit keer voor 25 minuten. Klaar om taart te eten...Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen