zaterdag 13 mei 2017

Groene aspergesoep

Wat een lekker soepje weer...dit keer met groene asperges dus. Ik maakte eerder al soep met witte asperges. Je mag zelf kiezen voor welke je gaat hoor! Maar ik hou stiekem wel van groene asperges, dus ik werd blij van deze soep.

Benodigdheden:
Vloeibare boter
750 gram groene asperges
150 gram aardappels
2 rode uien
2 tenen knoflook
2 theelepels mosterd
2 tabletten kippenbouillon
1 liter water
Peper en Italiaans zeezout
100 ml kookroom light

Als topping:
Wat uitgebakken spekjes of stukjes gerookte zalm
Wat stukjes hardgekookt ei

Maak de groene asperges schoon. Dat doe je door het harde uiteinde eraf te snijden. Dat is ongeveer 2 tot 2,5 cm. Je hoeft de groene asperges verder niet te schillen. Snij ze in stukjes en was ze. Snij de ui in stukjes. Schil de aardappels en snij in kleine stukjes. Doe in de soeppan wat vloeibare boter. Fruit hierin de ui. Voeg hierbij de aardappelstukjes en asperge stukjes. Pers de knoflook erbij. Schep goed om. Roer de mosterd erdoor. Kook een liter water. Voeg dit met de tabletten bouillon toe aan de groentes. Mocht je een vegetarische soep willen, kun je dus groentebouillon kiezen. Laat de soep nu zeker 20 minuten zachtjes koken. Hierna kun je met de staafmixer een gladde aspergesoep creëren. Breng de soep op smaak met peper en wat Italiaans zeezout. Roer de kookroom erdoor. Laat nog kort zachtjes pruttelen en je soep is gereed. Als topping op je soepje kun je kiezen voor stukjes hardgekookt ei, gerookte zalmsnippers of uitgebakken spekjes. Verwennerij zo'n soep. Ook zo fijn als er nog een portie de vriezer in kan. Altijd handig!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen