donderdag 11 mei 2017

Italiaans stokbroodje

Dit is weer een 'left over' recept. Ik hou ervan. Ik gooi niet graag eten weg wat nog gebruikt kan worden. Met vers stokbrood gebeurt het nogal eens dat we wat over houden. En eigenlijk kun je dat prima de volgende dag opmaken als je het een oppepper geeft in de oven. Helemaal als je er nog wat lekkere dingen op doet...

Nodig:
Half stokbrood
1 theelepel bruschetta kruiden
2 tenen knoflook
3 eetlepels tomatensaus
2 theelepels zongedroogde tomaat
50 gram kaas olijf tomaat

Snij het stuk stokbrood in 3 stukken en snij deze midden door zodat je 6 broodjes hebt om te beleggen. Pers de tenen knoflook en smeer hier de broodjes mee in. Doe dan op elk broodje wat gezeefde tomaten (tomatensaus). Strooi er wat bruschetta kruiden overheen. Snij de zongedroogde tomaat in stukjes en verdeel over je broodjes. Snij wat plakjes kaas af en doe deze als laatste op je broodjes. Ik had kaas met olijf tomaat smaak, geeft een extra Mediterraans tintje. Schuif je Italiaanse stokbroodjes in de oven op 150 graden. Met een kwartiertje is het klaar. Lekker bij een soepje of als lunch gerecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen